Chrpbw

En nog een WordPress site

Dit heeft je hond nodig als het slecht en koud weer is

2 min read

Waarschijnlijk heb je er nog nooit bij nagedacht in al die jaren dat je een hond hebt. Maar wist je dat er honden zijn die erg slecht tegen de kou kunnen? Zeker wanneer het gesneeuwd heeft of als er ijs ligt, kan de kou via de kussentjes op de poten van je hond zo zijn lijf binnensluipen. En dus is er nu een oplossing, ook voor jouw hond: hondenschoenen. Ja, echt! Het klinkt misschien wat overdreven om je hond hondenschoenen aan te trekken voor een rondje wandelen in de sneeuw, maar geloof me, je hond zal het heel fijn vinden.

Je hond moet wel even wennen aan hondenschoenen

Het zal in eerste instantie best vreemd zijn voor je hond om hondenschoenen te gaan dragen. Je zult zien dat je hond in het begin zijn poten hoger zal optrekken of juist zal schudden met zijn poten om van de hondenschoenen af te komen. Maar het went. Echt. En dan wil je hond op een gegeven moment niet meer anders. Deze bijzondere schoenen voor honden zijn niet alleen de perfecte uitkomst tegen de kou, maar ook tegen het strooizout dat op de wegen ligt als het vriest. Het strooizout is namelijk écht heel erg zout en dat kan de kussentjes op de poten van je hond ernstig irriteren. Heeft je hond een klein plekje onder zijn poot, dan moet je er helemaal niet bij nadenken hoeveel pijn strooizout dan zal doen.

Deze schoenen zijn ook erg fijn voor in de zomer

Om het nog maar een keer te hebben over de kussentjes op de poten van je hond, deze kunnen ook niet zo heel erg lekker tegen de hitte. Ga je midden in de zomer met je hond wandelen over een geasfalteerd wandelpad? Dan zul je merken dat je hond steeds in de berm wil gaan lopen. De hitte van het asfalt doet pijn aan zijn poten. Door ook dan hondenschoenen aan te trekken bij je hond kun je hem veel beter onder controle houden én voelt hij zich een stuk beter.

Gebruik een hondenschoen als noodoplossing

Is je hond geopereerd aan een pootje? Dan is het protocol, over het algemeen, dat hij tijdelijk zo’n kap om krijgt zodat hij niet de hechtingen uit het pootje kan bijten. Maar zo’n kap is alles behalve fijn voor je hond. Je kunt er dan, in overleg met de dierenarts, misschien beter voor kiezen om dat ene pootje tijdelijk een hondenschoen aan te trekken. Daar heeft je hond een stuk minder last van.

Meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *